Repeat chair

← Back to the Portfolio

In een steeds sneller veranderende samenleving wordt de vraag groter naar het versimpelen en het versnellen van het productproces. Vanuit deze gedachte ontstond het idee om een stoel te ontwerpen die uit één plaat bestaat met behoud van esthetische en ergonomische kwaliteiten. Aansluitend op het concept past minimale detaillering.

Door een aluminium plaat te vouwen in een volgorde komen er op één punt drie delen bij elkaar. Dit punt is op een ingenieuze manier verbonden wat voor de stabiliteit van de stoel zorgt. Het begin (rugleuning),  het midden (zitvlak) en het einde (onderkant) van de stoel komen bij elkaar waar de stabiliteit wordt verzogd. Door de rugleuning terug te vouwen behoudt de stoel zijn ergonomische kwaliteiten. Eveneens functioneren de ruimtes tussen de plaat als opbergruimtes van tijdschriften.

De constructie van de stoel wordt op één punt verzorgt waar een metalen schroef drie platen aan elkaar verbindt. Tussen de platen zitten twee afstandhouders om het esthetisch gewenst beeld na te streven.

  • Date: 2013
  • Client: TU Delft - House of the future
  • Filed under: Architecture