Malevich expositie

← Back to the Portfolio

De Kunsthal stelt het werk van Russische kunstenaar Kazimir Malevich tentoon in zaal twee, de Malevich expositie . Voor de inrichting van deze zaal zijn twee voorstellen gemaakt. De inspiratie om de zaal in te richten is gehaald uit de belangrijke 0.10 expositie (1915) van Kazimir. De werken in de 0.10 expositie zijn per kleur over de vloer van zaal twee geprojecteerd en gedestilleerd tot een eigen compositie. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en vormt zo  de expositie.

Kazimir Malevich wilt in zijn werken het beeld weghalen en een abstractie hiervan weergeven zodat de kijker zijn eigen invulling op het werk heeft. Door alle kleuren, vormen te destilleren en hiervan een nieuwe abstractie te maken blijft de geest van Kazimir terug komen in de expositieruimte.

Malevich Walls
De muren vormen een route door de ruimte heen naar een climax waar het bekende vierkant van Malevich tentoongesteld staat. Elke wand geeft een thema aan door middel van kleurgebruik.

Malevich Rooms
Door middel van donkere gangen die naar verschillende kamers leiden worden de werken van Malevich bekeken. Elke kamer heeft zijn eigen identiteit en kijkt men op een andere manier naar de schilderijen. De verhoudingen van elke kamer zijn tevens anders eveneens als het spelen met (natuurlijk) licht en attributen in de ruimte zelf.

  • Date: 2015
  • Client: TU Delft - schakelsemester
  • Filed under: Architecture