‘Architecture is the relationship between activity and space, experienced through the human body’ (Wesley Verhoeven)

1510552_10154825016745594_7042411534297331431_n

Gedreven door het onbekende, bewandel ik een pad als avonturier, verkennend naar ideeën in de mysterieuze, onontdekte wereld van architectuur. Op zoek naar betekenisvolle percepties die een relatie aangaan met mens, tijd en ruimte. De mens staat hier centraal, in een context die beïnvloed is door politiek, historie, cultuur en sociale invloeden. In deze complexe omgeving zoek ik relaties met een diepere betekenis, die mensen in beweging of aan het denken zetten. Door relaties aan het licht te brengen, via diverse representatie methodes genereer ik nieuwe ideeën. In deze wereld van onontdekte ideeën vorm ik mijn eigen identiteit, de Archident.

In de zomer van 2013 studeerde ik af aan de Hogeschool van Amsterdam als bouwkundig ingenieur met de specialisatie architectuur. Gedurende deze vier jaar HBO heb ik veel technische kennis opgedaan. Ondanks mijn technische achtergrond liggen mijn interesses bij architectuur. Tijdens de studie werkte ik als student-assistent bij het lectoraat Meervoudig Intensief Duurzaam Ruimtegebruik (MIDR). MIDR heeft mijn interesse in de stad laten aanwakkeren. Eveneens raakte ik benieuwd in de rol van grafische representatie van ideeën.

In de periode van mijn externe minor (House of the Future) aan de Technische Universiteit van Delft leerde ik meer over de mogelijkheden die zijn te bereiken met architectuur waarna voor het afstuderen een invulling is bedacht voor de ‘urban void’, het Meester Visserplein in Amsterdam. Over deze verschillende projecten is meer informatie te vinden in het linkermenu ’Works’. Na het afstuderen heb ik gekozen om een tussenjaar te nemen. Hierin verruilde ik het koude Nederland voor het verre Oosten, in dit half jaar heb ik mij als persoon ontwikkeld en kwam ik meer te weten over de diverse culturen die de wereld te bieden heeft. Tijdens mijn reis belandde ik op de meest fascinerende uithoeken, legde ik contact met fantastische mede-wereldontdekkers en ben ik een hoop onvergetelijke ervaringen rijker. Deze Oosterse avonturen zijn na te lezen op mijn blog en in beeld te zien via het linkermenu ‘Travel’. Naast mijn wereldreis zocht ik een uitlaatklep voor mijn gedachten over architectuur en zodoende is Archident ontstaan.

Archident onderzoekt het begrip architectuur in haar breedste zin, het is een medium waarmee ik mijn ideeën over architectuur deel. De gedachte achter Archident is om een antwoord te vinden op de vraag ‘wat is architectuur?’. Hiervoor heb ik drie kernwoorden benoemd die centraal staan in deze zoektocht : theory (criticism), thoughts (ideas), possibilities (design). Rondom deze drie kernwoorden duik ik in de wereld van architectuur en haar (on)ontdekte ideeën. De naam Archident is ontstaan uit de combinatie van Architectuur, Student en Identiteit (The architecture student identity).


Als freelancer ben ik beschikbaar om samen nieuwe ideeën te genereren, te discussiëren over architectuur of iets anders wat de mens aan het denken zet. Contact opnemen kan via verhoeven@archident.nl

  • Onderzoeken en analyses
  • Genereren van ideeën
  • Visualiseren van ideeën
  • Grafische vormgeving
  • Fotografie
  • Columns